Nabestaandenverzekering

  • Financiële zekerheid voor je gezin
  • Persoonlijk en deskundig advies
Vraag advies aan

Een financieel vangnet voor je nabestaanden

Voor de nabestaanden verandert er veel na een overlijden. Ondanks het gemis moeten de achterblijvende gezinsleden verder. Meestal heeft een overlijden direct invloed op de financiële situatie van het gezin. Mogelijk valt er een inkomen weg en moeten er extra kosten worden gemaakt voor bijvoorbeeld kinderopvang.

Met een nabestaandenverzekering, ook wel overlijdensrisicoverzekering genoemd, zorg je voor een financieel vangnet bij overlijden van een van de partners. Deze verzekering kun je los sluiten, maar ook gekoppeld aan je hypotheek. 

Het vangnet is niet alleen bedoeld voor de financiële gevolgen direct na het overlijden, maar ook voor later. Denk maar eens aan de kosten voor de studie van kinderen. Zolang beide ouders in leven zijn, is er veelal voldoende ruimte om geld opzij te zetten voor de studie. Maar is die ruimte er ook als de kostwinner komt te overlijden?

Algemene nabestaandenwet (Anw)

Nabestaanden komen in sommige gevallen in aanmerking voor een overheidsuitkering op grond van de algemene nabestaandenwet. De achterblijvende partner moet vóór 1 januari 1950 geboren zijn, zwanger zijn, of één of meerdere kinderen hebben die jonger zijn dan 18 jaar. Als een van de partners tenminste 45% arbeidsongeschikt is, komen zij ook in aanmerking. De uitkering vanuit de Algemene nabestaandenwet is inkomensafhankelijk en beperkt. In de meeste gevallen dien je zelf voor een aanvullend inkomen te zorgen.

Wil je een nabestaandeverzekering afsluiten? De adviseurs van Geerts zoeken uit welke verzekering bij jou past en sluiten deze voor je af.

Vragen over uw nabestaandenverzekering? Mail ons of bel voor persoonlijk advies: 0162 - 475 675.

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.