Woonlastenverzekering

  • Zekerheid van betaling van je woonlasten
  • Persoonlijke service bij schade
Vraag offerte aan

Woonlastenverzekering

Stel je voor; door een ongeval word je arbeidsongeschikt. Of je werkgever voert een reorganisatie door en je wordt werkloos. In plaats van een inkomen, ontvang je voortaan een uitkering die veel lager is dan je gewend was. Kun je dan de maandlasten voor je woning nog steeds betalen?

De woonlastenverzekering zorgt ervoor dat je woonlasten deels of volledig worden betaald, in het geval dat je onverhoopt arbeidsongeschikt of werkloos wordt. Daarmee heb je de zekerheid dat je kunt blijven wonen in je huis.

Woonlastenverzekering op maat

Bij een woonlastenverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingsvormen en looptijden. Een uitkering van een vooraf vastgesteld bedrag is mogelijk, maar ook een uitkering ter waarde van een bepaald percentage van de hypotheeklasten.

Je kunt de woonlastenverzekering afsluiten tegen een maandelijkse of jaarlijkse premiebetaling, of tegen een eenmalige koopsom. Bij een koopsom betaal je alle premies ineens, maar wel met een aantrekkelijke korting. Het is mogelijk om de koopsom mee te financieren in de hypotheek.

Extra voordeel

Naast de zekerheid dat je kunt blijven wonen in je huis, biedt de woonlastenverzekering je een extra voordeel. Veel hypotheekaanbieders geven een korting op de hypotheekrente zodra je een woonlastenverzekering afsluit. Zij hebben hiermee meer zekerheid dat de hypotheeklasten worden betaald. En deze korting kan aardig oplopen.

Vragen over uw woonlastenverzekering? Mail ons of bel voor persoonlijk advies: 0162 - 475 675.

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.