Pensioen

Je wilt op je oude dag net zo kunnen genieten van het leven als nu. Het kan verstandig zijn om naast AOW en pensioen, zelf een geldbedrag op te bouwen. Hier zijn verschillende manieren voor. De adviseurs van Geerts geven je hier graag een persoonlijk advies voor.

Veel Nederlanders sparen via hun werkgever voor hun pensioen. Maar weet je precies hoeveel pensioen u heeft opgebouwd? Of wat de gevolgen van de voorgenomen nieuwe pensioenregels zijn voor jouw inkomen van later? De kans dat je een pensioengat hebt of krijgt, wordt hierdoor aanzienlijk groter. Zeker als je jonger bent dan 45 of jouw inkomen hoger is dan het wettelijk maximum pensioengevend inkomen. Gelukkig zijn er nog mogelijkheden om op aantrekkelijke manieren extra te sparen. Onze adviseurs staan voor je klaar!

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.

AOW vaak niet genoeg

Iedereen in Nederland heeft recht op AOW. Afhankelijk van je geboortejaar kom je hiervoor in aanmerking vanaf uw 65ste (als je bent geboren vóór 1955), 66ste (als je bent geboren vóór 1960) of 67ste (als je bent geboren na 1959).

Wist je dat de hoogte van een AOW-uitkering gekoppeld is aan het minimumloon? Dat komt in het beste geval momenteel neer op iets meer dan 1.600 euro bruto per maand voor (echt)paren. Alleenstaanden krijgen slechts zeventig procent van dit bedrag.

Complex onderwerp

De hoogte van je pensioen wordt door veel factoren beïnvloed. Dat maakt de zaken er niet eenvoudiger op. Gebeurtenissen die veranderingen kunnen veroorzaken, zijn onder meer de fiscale wet- en regelgeving, veranderingen in je carrière, trouwen en kinderen krijgen, een scheiding, het overlijden van je partner en arbeidsongeschiktheid. Weet je precies wat dit voor gevolgen heeft voor je pensioen? Wij helpen je graag om dit inzichtelijk te maken.

Lijfrenteverzekering

Een lijfrenteverzekering is een goede manier om fiscaal vriendelijk te sparen voor later. Om het lijfrentekapitaal op te bouwen, breng je jaarlijks een bepaald bedrag onder in een aangepaste spaarverzekering. De premies kun je geheel of gedeeltelijk van je belastbaar inkomen aftrekken, waardoor de fiscus meebetaalt.

Het kapitaal dat je op deze manier opbouwt, mag je vanaf de wettelijke pensioenleeftijd in een vooraf bepaald aantal maandelijkse termijnen laten uitkeren. Je betaalt hierover dan inkomstenbelasting in box 1. Zeker als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt is dit extra voordelig, omdat het belastingtarief over de eerste twee schijven voor deze groep veel lager is!

Pensioen helder in beeld

Om duidelijkheid te krijgen over je inkomen na je pensionering, is gedegen pensioenadvies onmisbaar. De adviseurs van Geerts kunnen je huidige pensioenopbouw helder in kaart brengen en samen met jou bepalen of je lopende regelingen voldoen of niet. Daarnaast berekenen wij de fiscale jaarruimte die je hebt om slim te sparen en adviseren wij je over jouw mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een gesprek. 

Vragen over uw pensioen? Mail ons of bel voor persoonlijk advies: 0162 - 475 675.

Laatste pensioennieuws

Onze adviseurs staan voor je klaar!